Συνταγή για αφράτα γεμιστά σκορδοψωμάκια muffins με τυρί κρέμα και μοτσαρέλα για να συνοδεύσουμε την πίτσα μας, για μαζέ αλλά και για ορεκτικό στα κρεατικά μας από τη φίλη μας Γκόλφω Νικολού.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- νερό 330 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 κουταλάκι κοφτό
- αλατι 8 γραμμάρια
- ελαιολαδο 30 ml
Υλικά
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- τυρί κρέμα 4 κουταλιές της σούπας
- σκορδο 2 σκελίδες
- μοτσαρελα 400 γραμμάρια τριμμένη
Για την επάλειψη και το γέμισμα
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Για το τάπερ
Ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά
Τα σκορδόψωμα είναι το Νο1 ορεκτικό όταν θέλουμε να φάμε πίτσα ή θέλουμε να συνοδεύσουμε τα κρεατικά μας. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μία πρωτότυπη συνταγή για σκορδοψωμάκια σε θήκες muffins, μπουκιά και συχώριο. Έτσι θα είναι πιο πρακτικά, χωρισμένα ήδη σε μερίδες και το ίδιο νόστιμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σκορδοψωμάκια muffins:
Εκτέλεση για τα σκορδοψωμάκια muffins
Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη. Μόλις ξεκινάει να διαμορφώνεται η ζύμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και απορροφηθεί το αλεύρι σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 τέταρτο σκεπασμένο στην άκρη. Ανοίγουμε το καπάκι, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και ξεκινάμε να διπλώνουμε την ζύμη μας όπως θα δούμε και στο βίντεο.
Διπλώνουμε την ζύμη δύο φορές και ρίχνουμε στο τάπερ μας το επιπλέον ελαιόλαδο και αλείφουμε λίγο με τα χέρια το ελαιόλαδο. Βάζουμε και πάλι την ζύμη στο τάπερ και το αφήνουμε και πάλι σκεπασμένο για να φουσκώσει η ζύμη σε ζεστό μέρος.
Φουσκωτό σκορδόψωμο με τυρί κόλαση
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Χωρίζουμε το κάθε μπαλάκι στη μέση, αλείφουμε με το μείγμα σκόρδου – τυρί κρέμας και λίγη μοτσαρέλα και από πάνω βάζουμε το άλλο μισό μπαλάκι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε θήκες muffins με λαδόκολλα. Αλείφουμε με επιπλέον τυρί κρέμα και σκόρδο από πάνω.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, για 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για την επάλειψη στα σκορδοψωμάκια muffins
Στο μούλτι βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και πολτοποιούμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα.
Tips για τα σκορδοψωμάκια muffins
Μπορούμε να κάνουμε την ζύμη και με προζύμι με τα ίδια υλικά. Η μοτσαρέλα είναι από τα τυριά που αρπάζουν εύκολα από πάνω οπότε προσοχή στο ψήσιμο. Μπορούμε να βάλουμε αντί για μοτσαρέλα ό,τι τυρί μας αρέσει. Βγαίνουν 12 σκορδοψωμάκια περίπου.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Την ιδέα για τα muffins την είχε η φίλη μας Μένια Στεφοπούλου
Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή