Συνταγή για Σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα της Γκόλφως. Σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ με επάλειψη από τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, βούτυρο και σκόρδο, της Γκόλφως Νικολού.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- νερό 330 γραμμάρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 κουταλάκι κοφτό
- αλατι 8 γραμμάρια
- ελαιολαδο 30 γραμμάρια
Υλικά
- βουτυρο 2 κουταλιές
- τυρί κρέμα 2 κουταλιές
- σκορδο 1 σκελίδα μεγάλη
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια τριμμένη
Για την επάλειψη
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Για το τάπερ
Η αγαπημένη μας Γκόλφω ξέρει πως να μας ανοίγει την όρεξη με τις πιο απλές, οικονομικές και μαμαδίστικες συνταγές. Σήμερα λοιπόν μαγειρεύει για εμάς ένα πανεύκολο, αφράτο σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα με απλά υλικά.
Θα επαλείψουμε αυτό το σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα με ένα μείγμα από βούτυρο, τυρί κρέμα και σκόρδο και θα το πασπαλίσουμε με τριμμένη μοτσαρέλα για ακόμη περισσότερη νοστιμιά. Ένα σκορδόψωμο σκέτος αφρός που μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε μπουφέ μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα :
Εκτέλεση για το σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα της Γκόλφως
Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη. Μόλις ξεκινάει να διαμορφώνεται η ζύμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και απορροφηθεί το αλεύρι σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 τέταρτο σκεπασμένο στην άκρη. Ανοίγουμε το καπάκι, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και ξεκινάμε να διπλώνουμε την ζύμη μας όπως θα δούμε και στο βίντεο.
Διπλώνουμε την ζύμη δύο φορές και ρίχνουμε στο τάπερ μας το επιπλέον ελαιόλαδο και αλείφουμε λίγο με τα χέρια το ελαιόλαδο. Βάζουμε και πάλι την ζύμη στο τάπερ και το αφήνουμε και πάλι σκεπασμένο για να φουσκώσει η ζύμη σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Φουσκωτό σκορδόψωμο με τυρί κόλαση
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη παίρνουμε μία λαδόκολλα και μεταφέρουμε την ζύμη στην λαδόκολλα. Πατάμε με τα δάχτυλα την ζύμη αφού πρώτα έχουμε βρέξει τα χέρια μας με ελαιόλαδο, μέχρι να απλώσει. Αφού δουλέψαμε την ζύμη μας, αλείφουμε το σκορδόψωμο από πάνω με το μείγμα με το τυρί κρέμα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα. Μεταφέρουμε το σκορδόψωμο μαζί με την λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, για 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για την επάλειψη
Στο μούλτι βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και πολτοποιούμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα.
Tips για το Σκορδόψωμο χωρίς ζύμωμα της Γκόλφως
Μπορούμε να κάνουμε την ζύμη και με προζύμι με τα ίδια υλικά. Η μοτσαρέλα είναι από τα τυριά που αρπάζουν εύκολα από πάνω οπότε προσοχή στο ψήσιμο. Μπορούμε να βάλουμε αντί για μοτσαρέλα ό,τι τυρί μας αρέσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή