ΥΛΙΚΑ:
3 – 4 Σκουμπριά καθαρισμένα καί πλυμμένα
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 κ. σ. μουστάρδα, μέ κόκκους σιναπιού .. (moutarde a l’ancienne) ..
1 κ. γ. μουστάρδα δυνατή
4 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού .. (τά φυλαράκια) .. ή 1 κ. σ. ξερό
200 ml λευκό ξηρό κρασί
5 κ. σ. καλό ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Προθερμαίνουμε τό φούρνο στούς 210οC.
2) Καθαρίζουμε, πλένουμε καί κόβουμε σέ λεπτές φέτες τά κρεμμύδια.
3) Αναμειγνύουμε τίς δύο μουστάρδες μέ τό θυμάρι, τό κρασί, τό ελαιόλαδο, τό αλάτι καί τό πιπέρι.
4) Απλώνουμε τά κρεμμύδια σέ ένα ταψί πού νά χωράει ακριβώς τά ψάρια ή σ’ ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε τά ψάρια στήν κοιλιά τους καί τά τοποθετούμε πάνω στά κρεμμύδια.
5) Περιχύνουμε μέ τό μείγμα κρασιού καί μουστάρδας καί καλύπτουμε τό ταψί μέ αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα καί ψήνουμε γιά 15 λεπτά.
6) Ξεσκεπάζουμε καί συνεχίζουμε τό ψήσιμο γιά ακόμη 15 λεπτά.
7) Σερβίρουμε τά ψάρια αμέσως καί τά συνοδεύουμε μέ μία πλούσια μερίδα πατατοσαλάτα.
Από τη καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα