Συνταγή για λαχταριστά σπιτικά υγιεινά πακοτίνια από τον Γιώργο Ζώλη με πολύ απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση. Χωρίς πρόσθετα βλαβερά συστατικά και χωρίς συντηρητικά
- νερό 700 ml καυτό
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- καλαμποκάλευρο 400 γραμμάρια
- αλατι 10 γραμμάρια
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια που λιώνουν
- νισεστέ 150 γραμμάρια
Υλικά
- σπορέλαιο 1 κούπα περίπου
Για το τηγάνισμα
Yπέροχα Γαριδάκια σπιτικά σαν πακοτίνια !!!!
Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι αγαπούν τα πακοτίνια, τα γαριδάκια και γενικά όλα αυτά τα…ανθυγιεινά, που όμως τα άτιμα είναι τόσο νόστιμα. Σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, σπιτικά πακοτίνια χωρίς αυγά και χωρίς πατάτες. Ο Γιώργος Ζώλης μας έλυσε τα χέρια με το σνακ των παιδιών!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά πακοτίνια με τυρί:
Εκτέλεση για τα σπιτικά πακοτίνια με τυρί
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα 500 ml καυτό νερό, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Στο τέλος βάζουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομογενή πουρέ.
Έπειτα μεταφέρουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα άλλα 200 ml καυτού νερού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μιξ τυριών, το νισεστέ και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε για 1 λεπτό με τα χέρια. Μεταφέρουμε ξανά τη ζύμη στο μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για να διατηρηθεί ζεστή.
Εύκολα και γρήγορα Σπιτικά «Γαριδάκια»
Έπειτα μεταφέρουμε ένα κομμάτι ζύμης στον πάγκο μας. Χρησιμοποιούμε δύο ξυλάκια σαν οδηγό για το πάχος, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τις άκρες. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο στη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tips για τα σπιτικά πακοτίνια με τυρί
Για πιο υγιεινά μπορούμε να ψήσουμε τα πακοτίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr