Το όνομά του είναι socca και είναι ένα πολύ δημοφιλές street food στην πανέμορφη Νίκαια της Γαλλίας. Μάθετε πώς να το φτιάχνετε και εσείς και σας υποσχόμαστε πως είναι μια συνταγή που θα σας αλλάξει τη ζωή.
Για να φτιάξετε και εσείς, λοιπόν, ψωμί socca για 4-6 άτομα θα χρειαστείτε:
1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι) 1 φλ. νερό 1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι 1/2 κ.γ. αλάτι Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Δείτε ακόμη: Ορεκτικό για μπουφέ με ελιές ψωμί σίκαλης και μείγμα τυριού
Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας.
Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια. Ψήστε το socca στο φούρνο για 5-8 λεπτά. Το socca πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω. Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια.
Δείτε ακόμη: Αφράτο ψωμί με γαλοπούλα και τυρί
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό. Το socca τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα.
Πηγή: fumara.grΕιδήσεις σήμερα
- Παγιδευμένοι : Η μεγάλη επιστροφή της σειράς είναι γεγονός
- Η Γη της Ελιάς : Η αδερφή της Ασπασίας έρχεται και φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των πρωταγωνιστών
- 10 εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά με γλωσσοπίεστρα
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- 10+1 Συμβουλές από ειδικούς για να στολίσεις σωστά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο