Για το κεικ:
400 γρ. Φαρίνα
100 γρ. Κακάο
400 γρ. Ζάχαρη
650 ml γάλα φρέσκο
250 ml ηλιέλαιο
2 βανιλιες
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτή, αλατι
Δείτε ακόμα: Σοκολατένιο κέικ σιροπιαστό με ζαχαρούχο για κέρασμα !!!
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ… Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα…
Για το γλασο σιροπιασματος:
2 κουτιά ζαχαρουχο
250 κουβερτούρα γάλακτος
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρουχο και Ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχεια για να λιωσει…
Δείτε ακόμα: Υγρό κέικ σοκολάτας με κρέμα πατισερί για κέρασμα !!!
Για την σαντιγί:
2 φακ. Garni
500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Δείτε ακόμα: Υγρό κέικ σοκολάτας με κρέμα πατισερί για κέρασμα !!!
Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας… Την βάζουμε στο ψυγείο…
Μόλις γίνει το κεικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να χλιαρεψει… ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουταλας… Ρίχνουμε το σοκολατενιο γλασο που ειναι ζεστο και το αφήνουμε στην άκρη… Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα… Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο…
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Γεύσεις της Ελένης
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία