Υλικά
·400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή αν θέλετε κουβερτ.γάλακτος
·300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
·1 κουτ.σούπας λάδι
Εκτέλεση
Στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λάδι ή βούτυρο,περνάω δυο – τρεις βόλτες τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν.Δεν τα αποφλοιώνω.Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα,όταν αρχίσει να λιώνει βάζω και το λάδι.Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα.Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνω μικρά βραχάκια.
Αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και τα τυλίγω ένα-ένα σε σελοφάν ή αλουμινόχαρτο.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε με φουντούκια,φιστίκια ή όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε.
Μπορούμε να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια,γίνονται υπέροχα κι έτσι!
Από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Influencer δηλητηριάζε το παιδί της για να κερδίζει ακόλουθους
- Ανακαλούνται προτηγανισμένες πατάτες
- Γυμνάσια και Λύκεια: Πότε ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης παίρνει την καραμπίνα και πάει να διαλύσει το γάμο Αριάδνης -Κουράκου
- Grand Hotel : Το πρωί, πριν πεθάνει ο πατέρας σου η μητέρα σου με ανάγκασε να του δώσω αυτό- Ο Λεωνίδας λέει την αλήθεια στην Αλίκη