Σοκολατάκια με μανταρίνι και ξηρούς καρπούς! Λαχταριστά σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι και ξηρούς καρπούς για τους λάτρεις του μανταρινιού και της σοκολάτας. Τα σοκολατάκια μας έχουν γέμιση μανταρίνι που αναμείχθηκε με χυμό μανταρινιού και αμύγδαλα. Τραγανιστά και πολύ νόστιμα.
- μανταρίνι 6 μεγάλες φλούδες
- αμυγδαλα 1 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα
- μανταρίνι 1/2 χυμό
- ζαχαρη 150 γρ.
- κονιάκ Για το πλάσιμο
Υλικά
- κουβερτουρα 1 1/2
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμα γαλακτος λίγη
Για την επικάλυψη
Η επικάλυψη έγινε με λαχταριστή σοκολάτα που αναμείχθηκε με λίγη κρέμα γάλακτος και βούτυρο. Τα υλικά που απαιτούνται γι’ αυτήν την συνταγή είναι απλά και φυσικά τα μανταρίνια είναι εποχής!
Δείτε ακόμα Σοκολατάκια πραλίνας με 3 υλικά
Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά τα έχουμε ήδη στα ντουλάπια μας, κάτι που κάνει την συγκεκριμένη συνταγή εκτός από πολύ νόστιμη και εύκολη και πάρα πολύ οικονομική.
Αν θέλουμε σοκολατάκια για να απολαμβάνουμε όσο μένουμε μέσα στο σπίτι, αυτά τα σπιτικά σοκολατάκια με μανταρίνι και ξηρούς καρπούς δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αγοραστά και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα σοκολατάκια με μανταρίνι και ξηρούς καρπούς
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια μας, τα κόβουμε και τα στύβουμε. Πετάμε τις σάρκες των μανταρινιών και τις άκρες τους και κρατάμε τις καθαρές φλούδες. Αλλέθουμε τις φλούδες των μανταρινιών στο μούλτι. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τον χυμό μανταρινιού και την ζάχαρη σε όχι πολύ δυνατή φωτιά.
Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά από το μείγμα μας, ρίχνουμε τα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε περάσει και αυτά από το μούλτι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στην συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ και ξεκινάμε να πλάθουμε με το μείγμα μας μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια. Μόλις τελειώσουμε με το πλάσιμο τα βάζουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την επικάλυψη για σοκολατάκια με μανταρίνι και ξηρούς καρπούς
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Αφού λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα, στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, βουτάμε τα μπαλάκια μας μέσα στη σοκολάτα, για να πάει παντού. Βάζουμε τα σοκολατάκια μας μέσα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Afrokomi Kontodima
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr