Σοκολατάκια με 3 υλικά απο τον Ακή Πετρετζίκη
Συστατικά
320 γρ. τριμμένη καρύδα
1 κουτί ζαχαρούχο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα της επιλογής μας
100-150 γρ. φυστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας Dia Plg για την παραχώρηση της συνταγής της!
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι τα δύο υλικά να ενωθούν καλά. Προτείνω να φοράτε γάντια γιατί το μείγμα γίνεται αρκετά κολλώδες.
Αρχίζουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μέγεθους μπουκιάς. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ή σε παγοκυψέλες σιλικόνης και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να σφίξουν.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την κουβερτούρα είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων και αφού λιώσει την ανακατέψουμε καλά με μια μαρίζ
Ύστερα με τη βοήθεια ενός ξύλινου σουβλακίου που το καρφώνουμε πάνω στα μπαλάκια της καρύδας, τα βουτάμε στη σοκολάτα, τα αφήνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να παγώσει η κουβερτούρα.
Μπορούμε επίσης να τα γεμίσουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας . Εμείς βάλαμε φυστίκι Αιγίνης και κουφετάκια σοκολάτας για να τα κάνουμε πιο παιδικά.
Και αν θέλουμε να αποφύγουμε το πλάσιμο μπορούμε να γεμίσουμε τις παγοκυψέλες που έχουμε στο σπίτι μας με το μείγμα αυτό ώστε να πάρουν ωραίο σχήμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα και αφήνουμε σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή