Close

Σοκολατάκια με γεύση καριόκα: Το απόλυτο κέρασμα με ζαχαρούχο

Σοκολατάκια Καριόκα για τις υπογλυκαιμίες – Υπέροχο κέρασμα

Σοκολατάκια με γεύση καριόκα για τις υπογλυκαιμίες. Υπέροχο κέρασμα! Με ζαχαρούχο γάλα κακάο και κονιάκ. Είναι υπέροχα και πραγματικά όσοι τα δοκιμάσαν φυσικά και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν στο ένα. Είναι ιδανικά για κέρασμα, για τον γιορτινό μπουφέ ή για τις δικές μας υπογλυκαιμίες!

Είναι υπέροχα κεράσματα και μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατάκια! Γιατί να δίνετε χρήματα στα supermarkets και στα ζαχαροπλαστεία αφού μπορείτε να φτιάξετε εσείς υπέροχα σοκολατάκια με γεύση καριόκα; Είναι απλά αξεπέραστα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και δοκιμάστε τα σύντομα:

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Στο μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια τους. Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι, σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Δείτε ακόμα Σοκολατάκια με βρώμη, καρύδια και μέλι έτοιμα σε 10΄

Επίσης προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα να παγώσει.

Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη, να παγώσουν για να μπορέσουμε να τυλίξουμε με σοκολάτα. Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και το βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Από την στιγμή που τα σοκολατάκια είναι παγωμένα θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί αμέσως η κουβερτούρα. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Σοκολατάκια με γεύση καριόκα: Το απόλυτο κέρασμα με ζαχαρούχο

Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr