Υπέροχα σοκολατάκια με γεύση καραμέλα-μπισκότο που θυμίζουν την αγαπημένη σοκολάτα twix . Με αυτή τη συνταγή με κουβερτούρα γάλακτος, καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τριμμένα μπισκότα θα δημιουργήσετε τα απόλυτα σοκολατάκια. Είναι πεντανόστιμα, φτιάχνονται εύκολα και έχουν μόνο τρία υλικά!
- κουβερτουρα 300 γραμ. γάλακτος
- ζαχαρούχο γάλα 1 καραμελωμένο
- μπισκότα λίγα τύπου πτι μπερ
Υλικά
Αυτά τα σοκολατάκια είναι ένα ιδανικά σαν κέρασμα σε γιορτή, γενέθλια αλλά και για να στολίσετε το γιορτινό τραπέζι ή τον μπουφέ σας. Είναι πεντανόστιμα, με εντυπωσιακό σχέδιο και θα ξετρελάνουν όλους όσους τα δοκιμάσουν με την μοναδική γεύση και εμφάνιση τους.
Φτιάξτε τα και κλέψτε τις εντυπώσεις, να είστε σίγουρες ότι δεν θα μείνει ούτε ένα, ιδιαίτερα τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί προσέχοντας να μην πάει μέσα ούτε σταγόνα νερό γιατί θα πήξει. Αφού λιώσει παίρνουμε πολύ μικρές χάρτινες θήκες (για τρουφάκια) και βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι από τη λιωμένη σοκολάτα στο καθένα. Με ένα πινέλο απλώνουμε την σοκολάτα ώστε να καλύψουμε όλο το εσωτερικό, παντού και στα πλάγια.
Στην συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, για να σφίξει η σοκολάτα πιο γρήγορα. Βγάζουμε και κάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία 3 φορές για να είναι χοντρές οι θήκες σοκολάτας. Αφού επαναλάβουμε την διαδικασία 3 φορές και κρυώσει η σοκολάτα αφαιρούμε τα χαρτάκια προσεκτικά και είναι έτοιμες οι σοκολατένιες θήκες.
Τέλος σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια λίγα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και γεμίζουμε τις σοκολατένιες θήκες. Έτοιμα!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Andreas Anthie Ioannou