Συνταγή για σοκολατάκια Προφιτερόλ από το Live Kitchen και τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Υπέροχα σοκολατάκια με γεύση προφιτερόλ που θα σας ξετρελάνουν.
- Γάλα φρέσκο 500 γρ
- κορν φλαουρ 50 γρ
- ζαχαρη 100 γρ
- βανίλια 1
Υλικά
- βουτυρο 50 γρ
- Γάλα φρέσκο 50 γρ
- νερό 50 γρ
- ζαχαρη 10 γρ
- αλατι Λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ
- αυγα 2 μέτρια
Για τα Σου
- κουβερτουρα 300 γρ λιωμένη
- ηλιέλαιο 20 γρ
Για το γλάσο
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Το προφιτερόλ είναι αγαπημένο γλυκό. Τα σοκολατάκια είναι αγαπημένο κέρασμα. Όταν τα συνδυάσουμε και τα δύο το αποτέλεσμα είναι απλά μαγευτικό. Μιλάμε λοιπόν για υπέροχα σοκολατάκια προφιτερόλ.
Θα τα φτιάξουμε φτιάχνοντας σπιτικά σου που θα τα γεμίσουμε με σπιτική κρέμα προφιτερόλ και φυσικά επικάλυψη σοκολάτας.
Είναι ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο κέρασμα που γίνεται πανεύκολα. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ξέρει πως να μας κάνει να… σπάμε μία διατροφή και τα κατάφερε για ακόμη μία φορά. Αξίζει όμως να το κάνουμε αφού η γεύση είναι μαγευτική.
Δείτε την εκτέλεση για τα σοκολατάκια προφιτερόλ:
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 βανιλίνη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο γυάλινο πυρέξ σκεπάζοντάς την μέχρι να κρυώσει.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο , το γάλα , το νερό , την ζάχαρη ,το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε μονομιάς όλο το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ζύμη.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε την ζύμη σε ένα γυάλινο μπολ την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολάκι σπάμε 2 μέτρια αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δείτε ακόμα Σοκολατάκια με γέμιση γλυκό κερασί
Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά μέσα στην ζύμη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις γίνει κολλώδεις η ζύμη την βάζουμε σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα σου. Βρέχουμε το δάχτυλό μας με νερό και πατάμε ελαφρώς τις μύτες από τα σου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 18- 20 λεπτά στους 170 -180 c. Κλείνουμε τον φούρνο και στην πόρτα βάζουμε μια κουτάλα για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα σου από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα καλαμάκι η ότι άλλο έχουμε ανοίγουμε προσεκτικά τρύπες στα σου.
Αφρατεύουμε με ένα μίξερ την κρέμα και γεμίζουμε ένα ένα τα σου.
Τα σκουπίζουμε ελαφρώς από κάτω με ένα μαχαίρι και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε κουβερτούρα με 20 γρ ηλιέλαιο και βουτάμε από όλες τις πλευρές τα σου.
Δείτε ακόμα Οικονομικά Προφιτερόλ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (βίντεο)
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης. Τα υπέροχα σοκολατάκια προφιτερόλ είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια