Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή με λίγα και απλά υλικά, για σοκολατάκια τύπου fudge. Σε αυτά τα σοκολατάκια συνδυάζονται τέλεια οι γεύσεις της λευκής σοκολάτας, με το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τα φουντούκια και μας δίνουν ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- κουβερτουρα 400 γρ. λευκή
- βιτάμ 1 κ.σ. soft
- λεμονι 2 κ.σ. χυμό
- φουντουκι κατά προτίμηση
Υλικά
Αυτά τα πεντανόστιμα σοκολατάκια με το διακριτικό άρωμα λεμονιού, την τέλεια γεύση και υφή, είναι τα πιο εύκολα που έχετε φτιάξει ποτέ και ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ.
Είναι το τέλειο κέρασμα σε γιορτή άλλα και κάθε περίσταση. Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και δημιουργήστε ένα γλυκό “βουνό” με σοκολατάκια και θα έχετε ένα απίθανο γλυκάκι για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.
Τα σοκολατάκια fudge μπορείτε να τα προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα. Επιλέξτε τους ξηρούς καρπούς και το είδος της σοκολάτας που προτιμάτε και φτιάξετε πολλά διαφορετικά fudge σοκολατάκια.
Δοκιμάστε τα είναι απλά εθιστικά και κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει στο ένα κομμάτι.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από τα φουντούκια, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα φουντούκια στο multi και πασπαλίζουμε τον πάτο ενός μικρού πυρέξ. Πάνω από τα τριμμένα φουντούκια ρίχνουμε το μείγμα με την λευκή σοκολάτα και από πάνω ξανά πασπαλίζουμε με φουντούκια.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες μέχρι να σφίξει τελείως. Πριν το κόψουμε για μεγαλύτερη ευκολία καλό θα είναι να το βάλουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη. Αφού παγώσει καλά το βγάζουμε, και το κόβουμε κομματάκια με ένα μαχαίρι. Τέλος βάζουμε τα σοκολατάκια μας σε χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Βγαίνουν περίπου 35 σοκολατάκια ανάλογα το μέγεθος που θα τα κόψουμε.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou