Συνταγή για σοκολατένια cupcakes, γεμιστά με κρέμα από άνθος αραβοσίτου. Λαχταριστά και αφράτα cupcakes με σοκολάτα και γέμιση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
- ζαχαρη 500 γρ
- αυγα 2
- βανίλια 2
- γάλα 250 γρ
- καφές 1 κουταλάκι νες
- νερό 1κούπα ζεστό (για το νες)
- ηλιέλαιο 125 μλ
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλευρι 500 γρ
- κακαο 250γρ
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια
Υλικά
- γάλα 250 γρ
- άνθος αραβοσίτου 2 κουταλιές
- αυγα 1 κρόκο
- ζαχαρη 50 γρ
- βουτυρο 50 γρ
- βανίλια 1
- σταγόνες σοκολάτας Λίγες
Κρέμα
Αυτά τα σοκολατένια cupcakes μπορείτε να τα φτιάξετε για το παιδικό πάρτυ, ή για το γλυκό σνακ των παιδιών!
Εκτέλεση για τα Σοκολατένια cupcakes με γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτοντας το ηλιέλαιο, το γάλα, τον καφέ και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και βάζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες. Ψήνουμε στους 180 °για 18 με 20 λεπτά.
Για την Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το άνθος και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να βράσει ώσπου να πήξει. Κατεβάζουμε από την εστία της κουζίνας αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη, να κρυώσει. Στη συνέχεια την χτυπάμε με το σύρμα , και με ένα κορνε την βάζουμε στα μαφινς, που πριν έχουμε ανοίξει μια μικρή τρυπιτσα.
Αφήνετε τα muffins σας να κρυώσουν 5 λεπτά και κατόπιν τα απολαμβάνετε!
Βγαίνουν 26 κομμάτια και είναι εκτός από πεντανόστιμα , πολύ εντυπωσιακά στην εμφάνισή τους.