Σοκολατένια καρυδόπιτα με κρέμα! Υπέροχη σοκολατένια καρυδόπιτα με κρέμα και γκανάζ σοκολάτας! Μία υπέροχη συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα .με κρέμα ανθός αραβοσίτου και γκανάζ σοκολάτας! Μία αξεπέραστη καρυδόπιτα με βελούδινη υφή και μέσα στην γλύκα.
- αυγα 6 κρόκοι
- αυγα 6 ασπράδια
- ζαχαρη 1/2 κούπα
- σιμιγδαλι 3/4 κούπας χοντρό
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- καρυδια 1 κούπα τριμμένα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- κουβερτουρα 100 γρ σοκολάτα
- κανελά 1 κουταλάκι
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι
- μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι
Υλικά
- άνθος αραβοσίτου 1 συσκευασία
Για την κρέμα ανθός αραβοσίτου
Η καρυδόπιτα είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές εδώ στο daddy-cool.gr . Αυτή όμως η σοκολατένια καρυδόπιτα είναι το κάτι άλλο . Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή για καρυδόπιτα και αξίζει να την κάνετε κι εσείς για να γλυκάνετε την οικογένειά σας ή και εσάς τους ίδιους.
Δείτε ακόμα Μπαμπαδάκια: Η καλύτερη συνταγή σαν του ζαχαροπλαστείου
Οι υπογλυκαιμίες σας σίγουρα θα ικανοποιηθούν. Δοκιμάστε την όπως και να ‘χει. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την σοκολατένια καρυδόπιτα
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κονιάκ, την σοκολάτα, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά μας.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με τους κρόκους. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 25×32 στις διαστάσεις. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε το σιρόπι μας για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι μας χλιαρό. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας και συνεχίζουμε με την κρέμα ανθός αραβοσίτου. Φτιάχνουμε την κρέμα ανθός αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το κακάο και το νερό. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο και να ενσωματωθεί το μείγμα μας. Αφού βράσει το αφήνουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Voula Damala
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή