Υπέροχα σοκολατένια και υγιεινά muffins χωρίς ζάχαρη και αλεύρι. Ιδανικά για παιδιά, διαβητικούς και ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους.
- ταχίνι 250 γρ. ολικής άλεσης
- μελι 2-4 κ.σ.
- αυγα 2
- βανίλια 1
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1/2
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1/2
- σοδα Στην μύτη του κουταλιού του γλυκού μαγειρική
- σταγόνες σοκολάτας 1 φακελάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
Υλικά
Σήμερα θα φάμε μαλακά, αφράτα, μυρωδάτα, σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη και αλεύρι. Θα βάλουμε ταχίνι είτε ολικής άλεσης είτε κλασικό και μέλι για την γλύκα. Θα προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα, για επιπλέον γεύση και φυσικά θα ξετρελάνουμε μικρούς και μεγάλους.
Αυτά τα σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη μπορούν να γίνουν η απόλυτη λιχουδιά για ανθρώπους που κάνουν διατροφή και αποφεύγουν την ζάχαρη για να χάσουν κιλά, για ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, αλλά και για παιδιά.
Δείτε ακόμα Muffins κανέλας με crumble – Η καλύτερη συνταγή
Φυσικά πριν αποφασίσουμε να τα φτιάξουμε για κάποιον παιδικό μπουφέ θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι κανένα παιδάκι δεν έχει οποιαδήποτε διατροφική αλλεργία, διότι πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στο ταχίνι. Όπως και να ‘χει είναι πεντανόστιμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το ταχίνι, τα αυγά, το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαγειρική σόδα, τις σταγόνες κουβερτούρας και το μπέικιν πάουντερ.
Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο και έχει ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε τοποθετούμε χαρτάκια στις θήκες για muffins. Βάζουμε σε κάθε θήκη για muffin από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
Ψήνουμε τα muffins μας στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα τα muffins κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Tips για τα σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη – Για παιδιά
Μπορούμε να βάλουμε ταχίνι με κακάο. Μπορούμε να βάλουμε και κλασικό ταχίνι. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 16 muffins.Μην ξεχνάτε ότι αυτά τασοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη δεν έχουν καθόλου αλεύρι για να δέσει το μείγμα τους, οπότε απαιτείται σωστό ψήσιμο για να σταθεροποιηθούν τα υλικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια