Σοκολατένια πάστα φλώρα με καρύδια για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Μια σοκολατένια πάστα φλώρα που γευστικά θα σας ενθουσιάσει.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμ
- βουτυρο 250 γραμ
- ζαχαρη 1 κούπα τσαγιού
- βανίλια 1
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο 4 κουταλιές σούπας
- κουβερτουρα Μερικά κομμάτια
Υλικά
Σήμερα θα δοκιμάσετε μια απολαυστική και πρωτότυπη σοκολατένια πάστα φλώρα με ζύμη κούκις και γέμιση με μερέντα και θρυμματισμένα καρύδια. Είναι πραγματική σοκόλαση.
Σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους αφού ποιος μπορεί να αντισταθεί σε συνταγές που έχουν μερέντα; Εμείς σίγουρα όχι! Είναι μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για πάστα φλώρα και σίγουρα θα την απολαύσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για την πιο λαχταριστή Σοκολατένια πάστα φλώρα με καρύδια:
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Κάνουμε στο κέντρο του αλευριού μία λακκούβα και βάζουμε μέσα στην λακκούβα το βούτυρο, την ζάχαρη, την βανίλια, τα αυγά, το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει ομογενές και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Θέλουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Προσθέτουμε και τα κομμάτια κουβερτούρας και πλάθουμε για λίγο. Δεν την πλάθουμε για πολύ ώρα με το χέρι επειδή θα γίνει σκληρή.
Κάνουμε την ζύμη μία μπάλα και την τυλίγουμε σε μία πλαστική μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης περίπου για το σκέπασμα. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη μας σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου.
Δείτε ακόμα Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!
Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε σε μία στρώση την μερέντα και θρυμματισμένα καρύδια.
Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στην μερέντα και στα καρύδια. Ψήνουμε την πάστα φλώρα στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα.
Tips για την σοκολατένια πάστα φλώρα με καρύδια
Την μερέντα πριν την βάλουμε στην πάστα φλώρα την ζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσει. Μπορείτε να βάλετε περισσότερη μερέντα αν σας αρέσει. Ανάλογα με το ταψί που διαθέτουμε μπορεί να χρειαστούμε παραπάνω ζύμη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελένη Μπεζεριάνου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος