Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων OREO. Φανταστική ιδέα για τούρτα
Υλικα
220 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 1 φλ. μαύρη ζάχαρη 2 κ.σ. μέλι 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλ. κακάο 1 κ.γ σόδα μαγειρικής 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.γ βανίλια (υγρή) 1/4 κ.γ αλάτι Για την επικάλυψη 750 ml κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγύ 1 συσκευασία (185 gr.) Double OREO τριμμένα 1 συσκευασία (115 γρ.) Mini OREO για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα ή 170ο C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ. και στρώνουμε με αντ/κό χαρτί. Σε μπεν μαρί λιώνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ένα- ένα ρίχνουμε τ αυγά κι ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει καλά, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα δυο. Ενώνουμε ανακατεύοντας καλά την σαντιγί με τα τριμμένα OREO. Βάζουμε το παντεσπάνι για βάση, τοποθετούμε την κρέμα από τα Double OREO και απλώνουμε από πάνω το μείγμα από σαντιγί και OREO. Συνεχίζουμε κάνοντας την ίδια διαδικασία και στο τέλος καλύπτουμε εξωτερικά με το μείγμα κρέμας. Τέλος, στολίζουμε στην κορυφή της τούρτας με OREO.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει