Συνταγή για τούρτα παγωτό με σοκολάτα, παντεσπάνι και γλυκό βύσσινο για το γλυκάκι του Καλοκαιριού, γιορτές και γενέθλια. Θυμίζει λίγο black forest στη γεύση από το βύσσινο. Από τη φίλη μας ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.
- αυγα 5
- ζάχαρη άχνη 6 κουταλιές της σούπας
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- φουντουκι 200 γραμμάρια αλεσμένα
Υλικά
- γάλα εβαπορέ 1 μικρή συσκευασία
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες
- κονιάκ 1/2 σφηνάκι
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 1 συσκευασία
- μπισκότα 10-15 θρυμματισμένα σοκολατένια
- nutella 2-3 κουταλιές της σούπας
- γλυκό του κουταλιού 2-3 κουταλιές της σούπας βύσσινο
- φουντουκι 3-4 κουταλιές της σούπας αλεσμένα
Για το παγωτό
- κρεμα γαλακτος 150 ml 35%
- κουβερτουρα 200 ml 55% κακάο χοντροκομμένη
Για τη γκανάζ σοκολάτας
Τούρτα παγωτό φράουλα
Το Καλοκαίρι ήρθε και οι τούρτες παγωτό σίγουρα θα αντικαταστήσουν τις κλασικές τούρτες. Αυτή τη φορά θα δοκιμάσουμε μία νόστιμη τούρτα παγωτό με βύσσινο και σοκολάτα, που θυμίζει λίγο black forest και αντί για μπισκότα έχει παγωμένο παντεσπάνι που την απογειώνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σοκολατένια τούρτα παγωτό με γλυκό βύσσινο:
Τούρτα παγωτό για την Αιμιλία μου!!!!❤
Μακάρι να μπορούσα να σας κεράσω έναν ..έναν..💕
Είπαν η καλύτερη ever.!!!!
Εκτέλεση για τη σοκολατένια τούρτα παγωτό με γλυκό βύσσινο
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο, κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κοσκινισμένο το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου περίπου. Μόλις το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το παγωτό.
Συγκεκριμένα χτυπάμε στο μίξερ το γάλα εβαπορέ με το φρέσκο γάλα, το κονιάκ και το γκαρνί. Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Χωρίζουμε το παγωτό σε δυο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος βάζουμε νουτέλα και ανακατεύουμε και στο άλλο μέρος γλυκό του κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε.
Τούρτα παγωτό με πτι μπερ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι και στρώνουμε από πάνω την σοκολατένια κρέμα.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φουντούκια. Από πάνω βάζουμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και στρώνουμε τη κρέμα με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί λιώνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφού έχει παγώσει καλά η τούρτα στρώνουμε από πάνω και την γκανάζ και την αφήνουμε στην κατάψυξη για να παγώσει τελείως.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια