Συνταγή για σοκολατένια τούρτα στο Air fryer. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε την πιο αφράτη και σοκολασμένη τούρτα στο Air fryer σε μόλις 2 βήματα. Η τέλεια ιδέα για κέρασμα ή για γενέθλια που ξεχειλίζει σοκολάτα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 2 από μεγάλα αυγά
- κακαο 35 γραμμάρια σε σκόνη
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- ηλιέλαιο 100 ml
- εκχυλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 240 ml
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κακαο 35 γραμμάρια σε σκόνη
- κορν φλαουρ 15 γραμμάρια
- βουτυρο 15 γραμμάρια
Για την ganache σοκολάτας
- καρυδια Κατά βούληση τριμμένα
Για το στόλισμα
Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ σαν τούρτα χωρίς φούρνο και χωρίς μίξερ
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι τούρτα σοκολάτα; Ειδικά όταν είναι φτιαγμένη από τα χεράκια σας και είναι καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου! Σίγουρα όχι εμείς. Αν έχετε Air fryer, είναι η στιγμή να φτιάξετε την δική σας σοκολατένια τούρτα με όλα τα μυστικά και τις συμβουλές του Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατένια τούρτα στο Air fryer:
INGREDIENTS
150 g plain flour
150 g sugar
2 large egg yolks
35 g cocoa powder
120 g milk
100 g vegetable oil
4-5 vanilla drops
1 tsp baking soda
1 tbsp vinegar
—————————————————
Whites from 2 large eggs
A pinch of salt
30 g sugar
————————————————–
240 g milk
100 g sugar
35 g cocoa powder
15 g cornstarch
15 g butter
————————————————
Walnuts
————————————————-
20 cm
GERMAN
ZUTATEN
150 g Mehl
150 g Zucker
2 große Eigelb
35 g Kakaopulver
120 g Milch
100 g Pflanzenöl
4-5 Vanilletropfen
1 TL Natron
1 EL Essig
————————————————– –
Eiweiß aus 2 großen Eiern
Eine Prise Salz
30 g Zucker
————————————————–
240 g Milch
100 g Zucker
35 g Kakaopulver
15 g Maisstärke
15 g Butter
————————————————
Walnüsse
————————————————-
20 cm
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
60′-65′ Χρόνος Ψησίματος
8 Κομμάτια
Εκτέλεση για την σοκολατένια τούρτα στο Air fryer
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το γάλα, το ηλιέλαιο, το κακάο σκόνη, την υγρή βανίλια ,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια , μια πρέζα αλάτι , την ζάχαρη (σιγά σιγά) και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Στο άλλο μπολ ρίχνουμε το ξίδι, την σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Σε μια φόρμα 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και στον πάτο και γύρω γύρω στο δαχτυλίδι να εφάπτεται πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο. Αλείφουμε με ηλιέλαιο στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε την φόρμα από πάνω. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρυπούλες. Ψήνουμε στους 160 c για 60-65 λεπτά.
Δείτε ακόμα Εύκολη τούρτα μπισκότων Χιονούλα
Το αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι και έπειτα το κόβουμε σε στην μέση. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη , το κακάο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε ακριβώς από πάνω , το δεύτερο παντεσπάνι και ρίχνουμε όλη την κρέμα από πάνω απλώνοντας ομοιόμορφα εξωτερικά σε όλη την τούρτα.
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και η πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατένια τούρτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Ιδανική για κάθε περίσταση!! Τα μικρά παιδιά θα την λατρέψουν!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr