Close
Σοκολατένια τούρτα με τα φανταστικά M&Ms

Μικροί και μεγάλοι, λατρεύουμε τα  Μ&Μs! Τι γίνεται λοιπόν, όταν τα αγαπημένα πολύχρωμα κουφετάκια ενωθούν με μια σοκολατένια τούρτα; Απλά ο συνδυασμός είναι μαγευτικός! Αν θες να κάνεις μια τούρτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το κολασμένο συνδυασμό!

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη
  • 110 γραμμάρια βούτυρο
  • 60 γραμμάρια αλεύρι τυπου 00
  • 40 γραμμάρια κακάο πικρό
  • 1 κ.τ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για μια φόρμα 15 εκατοστών:

  • 2 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 55 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια αλεύρι
  • 20 γραμμάρια κακάο πικρό
  • 1 κ.τ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για την κρέμα:

  • 600 ml γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια κρόκοι αυγού (περίπου 7)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 30 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
  • 1 ξυλάκι βανίλια
  • 100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας

Δείτε ακόμη: χριστουγεννιάτικα κεκάκια με λάβα σοκολάτας!!

Υλικά για το σιρόπι:

  • 200 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι

Υλικά για το γλάσο:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 300 γραμμάρια Τόγκο
  • 400 γραμμάρια M & M
  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία:

  • Αρχικά, κόβουμε την σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.

tourta-me-mms1_

  • Στη συνέχεια, αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και αρχίζουμε και γυρίζουμε για να αναμειχθεί.

tourta-me-mms2_

  • Αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο ώστε να κρυώσει όσο χρειάζεται.

tourta-me-mms3_

  • Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

tourta-me-mms4_

  • Ακολουθείτε την διαδικασία για το κέικ. Χτυπάτε τα 4 αυγά σε ένα μπολ με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρώδες.Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και αφού γίνει το μείγμα τα βάζετε όλα μέσα στο υγρό μείγμα.Ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Το βάζετε σε ένα αλευρωμένο ταψί και το ψήνεται για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κέικ) Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και ξεκινάτε την συναρμολόγηση!

tourta-me-mms5_

  • Κόψτε το κέικ οριζόντια για να αποκτήσετε τρεις βάσεις.

tourta-me-mms6_

Δείτε ακόμη:Το πιο εύκολο και λαχταριστό Κέικ Μήλου με Μέλι και Κανέλα- χωρίς μίξερ.

  • Ετοιμάστε το σιρόπι που έχει βράζει για λίγα λεπτά, με τη ζάχαρη και το ρούμι (ή οτι άλλο αλκοόλ σας αρέσει) και αλείψτε το πρώτο στρώμα του κέικ.

tourta-me-mms7_

  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του κέικ, και προσθέστε πάνω στην επιφάνεια τη μισή ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.

tourta-me-mms8_

tourta-me-mms9_

  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ, χρησιμοποιούμε ελαφριά πίεση για τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: πρώτα σιρόπι, μετά κρέμα, και μετά τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας.

tourta-me-mms10_

tourta-me-mms11_

  • Κλείστε με το τρίτο κομμάτι του κέικ, πιέζοντας ελαφρά.

tourta-me-mms12_

  • Αλείψτε, την τούρτα σας με την παγωμένη σοκολάτα, που έχετε βάλει στο ψυγείο

tourta-me-mms13_

  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μικρότερο κέικ(φτιάχνεται όπως το άλλο) στη μέση του μεγάλου και αλείψτε το και αυτό με τη σοκολάτα. Δημιουργήστε ένα περίφραγμα με Τόγκο γύρω από την τούρτα.

tourta-me-mms14_

tourta-me-mms15_

  • Προσθέστε μια κορδέλα ή σπάγγο προκειμένου με αυτό το τρόπο να διατηρήσετε το σχήμα, στη συνέχεια, δημιουργήστε το καταρράκτη με  M & Ms.

tourta-me-mms16_

  • Τώρα θα χρειαστείτε ένα καλαμάκι, το ξυλάκι από σουβλάκι και το σακουλάκι από τα M & M. Το ξυλάκι από το σουβλάκι θα μπει μέσα στο καλαμάκι και το πακέτο θα σταματήσει κοντά στο διπλωμένο τμήμα του χαρτιού.

tourta-me-mms17_

tourta-me-mms18_

  • Κολλήστε το καλαμάκι στη τούρτα και το πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη στρώση κρύας σοκολάτας.

tourta-me-mms19_

Δείτε ακόμη:Γιορτινό λαχταριστό κέικ με μους σοκολάτα!

  • Στη συνέχεια προσθέστε τα M & M, βοηθώντας τα να κολλήσουν με τη λιωμένη σοκολάτα. όπως στην εικόνα.

tourta-me-mms20_

  • Γεμίστε το καταρράκτη σας και με άλλα M&Ms και η τούρτα σας είναι έτοιμη!

tourta-me-mms21_

 

tourta-me-mms22_

 

Πηγή: misya.info