Είναι ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου δίχως κόπο και μετρηματα, με 3 υλικά… και το τέταρτο προαιρετικό…(πραγματικά δεν ξέρω αν λέγεται κάπως αλλιώς… αν το ξέρει κανείς ας ενημερώσει για να διορθωθεί)
Υλικά
Ταψακ 25*30ι
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 φακελάκια κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα
γάλα όσο αναγράφεται στις συσκευασία της κρεμας και λίγο ακόμα για να νοτίσουμε τα σαβαγιάρ
Προαιρετικά: τρούφα, κακάο, σπασμένα σαβαγιαρ, σαντιγί, τριμμένη σοκολατα κτλ για το στόλισμα
Οδηγίες
15’προετοιμασία
Σε ένα μπωλ με λίγο γάλα νοτίζουμε πάνω κάτω τα σαβαγιάρ και τα στοιχιζουμε στο ταψάκι μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και δημιουργώντας την πρώτη στρώση.
Σε ένα άλλο μπωλ ετοιμάζουμε τα φακελάκια της κρέμας με το ανάλογα γάλα. Μόλις χτυπηθεί και ετοιμαστεί παίρνομε ενα μέρος της και την βάζουμε πάνω από τα σαβαγιάρ.
Επαναλαμβάνουμε μια ακόμα φόρα σαβαγιάρ (νοτισμενα στο γάλα) – κρέμα. Thats it ?? Έτοιμο…..για όσους θέλουν για ντεκόρ βάζετε τρούφα,σαντιγί ή ότι άλλο προτιμάτε…βουρ για ψυγείο για λίγο να σταθεροποιηθεί η κρέμα (αν μείνει). Καλή επιτυχιιιαα????????
Εγω το έκανα σε ενα ταψακι 25*30 και η δοσολογία είναι για αυτή την διάσταση. Ανάλογα με το ταψί που θα βάλετε αυξάνετε ή μειώνετε τις δοσολογίες.
Φ
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024