Close
Σοκολατένιες Μπόμπες με Κέικ γεμιστές με κεράσι για κέρασμα

1 σοκολατενιο Κέικ
Μερέντα
Γλυκο του κουταλιού κεράσι
2 κουβερτουρες

Δείτε ακόμα: Πανεύκολα και λαχταριστά σοκολατάκια

Για το κεικ.

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπας γάλα
1 κούπα βούτυρο τύπου soft ή μαργαρίνη
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1/3 κούπας βραστό νερό

Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμα σοκολατάκια Bounty νηστίσιμα !!!

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός από το βραστό νερό. Τα Χτυπάμε για 3΄ μεχρι να εχουμε ενα λείο και απαλό μειγμα. Σταματαμε το χτύπημα, Ρίχνουμε το ζεστό νερό και χτυπαμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για 1΄.
Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειαζουμε το μειγμα. Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς αερα για , 45-50΄, ή ώσπου το μαχαιρι να βγαίνει στεγνό.
Το αφήνουμε να κρυωσει καλα..

Μολις κρυωσει το διαλύουμε με τα χέρια μας η με ενα πιρούνι. Προσθέτουμε 3 – 4 κ.σ. Μερέντα και ζυμώνουμε για να πάει παντου μεχρι να γίνει μια ζύμη που μπορεί να πλαθει. Παίρνουμε με το κουτάλι μια ποσότητα την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας και βαζουμε στο κέντρο ενα κερασι. Κλείνουμε δημιουργώντας ένα μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε μεχρι να μας τελειώσει το κεικ μας. Τα τοποθετουμε στο ψυγειο να παγώσουν για 1 ώρα.
Στο μεταξύ λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε να χλιαρεψει. Βγάζουμε τις σοκολατενιες μπάλες μας από το ψυγείο. Παίρνουμε μια – μια Και τις βουτάμε στην σοκολατα γυρνώντας τες απο ολες τις πλευρες για να πάει παντου … Τις βαζουμε σε μια λαδόκολλα για 1-2 ωρες να παγώσουν… Τέλος τις γαρνιρουμε με οτι θελουμε… Εγώ ελιωσα Άσπρη κουβερτουρα, την χρωματισα με κόκκινο χρωμα και εκανα διαφορα σχέδια με ενα πιρούνι….

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Γεύσεις της Ελένης