Σοκολατένιο ελβετικό ρολό. Σοκολατένιο ελβετικό ρολό με μπισκότα πτι μπερ, κρέμα γάλακτος, λιωμένη κουβερτούρα και ινδοκάρυδο.
- μπισκότα 300 γραμμάρια πτι-μπερ
- Γάλα φρέσκο 150 ml ζεστό
- μαργαρίνη 100 γραμμάρια λιωμένη
- κουβερτουρα 70 γραμμάρια λιωμένη
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml πλήρης
- ινδοκαρυδο 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού
Για την γέμιση
- κουβερτουρα 2
Για την επάλειψη
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα λαχταριστό γλυκό χωρίς ψήσιμο και πολλά σκεύη. Ένα ελβετικό ρολό με μπισκότα πτι μπερ, μαργαρίνη, κουβερτούρα λιωμένη και κακάο που θα το γεμίσουμε με κρέμα γάλακτος και ινδοκάρυδο.
Είναι ένα σοκολασμένο γλυκό με διακριτική γεύση και άρωμα ινδοκάρυδου, που το κάνει τόσο λατρεμένο. Θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους ενώ είναι ένα γλυκό ιδανικό και για τα Χριστούγεννα. Ειδικά αν το πασπαλίσετε με ινδοκάρυδο, θα το κάνετε να δείχνει φανταστικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο ελβετικό ρολό:
Εκτέλεση για την γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αφού γίνει σαντιγί προσθέτουμε το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας απαλά, για να μην χάσει τον όγκο της η σαντιγί, με μία μαρίζ.
Εκτέλεση για το σοκολατένιο ελβετικό ρολό
Αρχικά σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την μαργαρίνη λιωμένη, την κουβερτούρα λιωμένη και το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Στον πάγκο εργασίας μας στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας το μείγμα με τα μπισκότα και το σκεπάζουμε με την λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη το μείγμα σε ορθογώνιο φύλλο έχοντας το μείγμα, σκεπασμένο με την λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμος κορμός του Παναγιώτη Παπαδάκη
Στην συνέχεια τοποθετούμε την γέμιση και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 3 ώρες. Στο τέλος το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα και κάνουμε σχέδιο με πιρούνι.
Tips για το Σοκολατένιο ελβετικό ρολό
Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε 250 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα. Η λιωμένη κουβερτούρα στην επάλειψη είναι προαιρετική.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Μιχου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr