Υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με μους σοκολάτας, τυριού χωρίς ψήσιμο. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σοκολατένιο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
120 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο multi
1/3 φλ. τσαγιού καρύδια σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια
70 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. γάλα
Για τη μους σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1/4 φλ. τσαγιού γλυκόζη
2 κ.σ. γάλα
350 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelpia σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος που να προεξέχει περιμετρικά, ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. περίπου. Εναλλακτικά λαδώνετε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος μόνο στη βάση του. Το αφήνετε στην άκρη.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και κόβετε σε μικρά κομματάκια τα καρύδια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να κρυώσει ελαφρώς. Το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα μπισκότου και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη μους σοκολάτας-τυριού: Βάζετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάτε καλά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε μπεν μαρί, λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας, το σιρόπι γλυκόζης και τα 2 κ.σ. γάλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσει τη προσθέτετε στο μπολ με το αφράτο τυρί ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ. Ξεφορμάρετε το γλυκό το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας.
Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στη βάση 1 κ.γ. ρούμι ή λικέρ και στο τυρί κρέμα 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές