Συνταγή για σοκολατένιο γλυκό σαν τούρτα, γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς αλεύρι. Κατάλληλο και για παιδιά, vegans, κάθε περίοδο νηστείας, δίαιτα ή για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.
Από τη φίλη μας Maria Intze.
- γλυκοπατάτα 200 γραμμάρια (ψητή ή βραστή)
- βρωμη 130 γραμμάρια τριμμένη
- αμυγδαλα 120 γραμμάρια τριμμένα
- αυγα 2
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- κακαο 25 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- χουρμάδες 140 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1.5 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 7 κουταλιές της σούπας (από τους χουρμάδες που μούλιασαν)
Υλικά
- αβοκαντο 2
- κακαο 30 γραμμάρια
- χουρμάδες 200 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- νερό 1 κουταλιά της σούπας (από τους χουρμάδες που μούλιασαν)
Για τη κρέμα
Κέικ χωρίς γάλα και χωρίς ζάχαρη για το σχολείο
Μπορεί να ξέρουμε ότι τα γλυκά είναι ανθυγιεινά και παχαίνουν, όμως με τα σωστά υλικά, ακόμη και ένα σοκολασμένο γλυκό σαν το παρακάτω, είναι υγιεινό. Θα μοιραστούμε μαζί σας ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, σαν τούρτα, με γλυκοπατάτα, που είναι ιδανικό για παιδιά και γεμάτο βιταμίνες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο γλυκό, χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι:
Εκτέλεση για το σοκολατένιο γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι
Αρχικά μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 5-10 λεπτά σε βραστό νερό. Χτυπάμε στο μίξερ την γλυκοπατάτα, τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, τους χουρμάδες, το μπέικιν πάουντερ και το νερό που κρατήσαμε από τους χουρμάδες.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε στο μούλτι το αβοκάντο, το κακάο, τους χουρμάδες, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό από τους χουρμάδες που μούλιασαν.
Σκαντζοχοιράκια χωρίς ζάχαρη για το παιδικό πάρτι
Σκεπάζουμε την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η βάση που βγάλαμε από τον φούρνο. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω και διακοσμούμε με φρούτα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Tips για το σοκολατένιο γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι
Αντί για αυγά μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο λιναρόσπορο ανακατεμένο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Στη κρέμα αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε κονιάκ.
Διατηρείται στο ψυγείο και τρώγεται καλύτερα παγωμένη. Βγαίνουν 12 κομμάτια και το κάθε κομμάτι έχει 310 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνη, 17 γραμμάρια λίπος, 3 γραμμάρια κορεσμένο λίπος, 40 γραμμάρια υδατάνθρακες, 9 γραμμάρια φυτικές ίνες. Αν αφαιρέσουμε τα αυγά γίνεται νηστίσιμη και vegan.
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Maria Intze
και την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια