Σοκολατένιο Κέικ Γεμιστό Με Μπαλίτσες Καρύδας
Απίθανος γευστικός συνδιασμός για όσους αγαπούν την ινδική καρύδα όπως εγώ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΈΙΚ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
1 κούπα βραστό νερό
2 αυγά
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ κανέλα
2 βανίλιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
3 ασπράδια
300 γρ.ινδοκάρυδο τριμ.
200 γρ.άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γρ.σοκολάτα υγείας
1 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα ασπράδια λίγο με το σύρμα να αφρατέψουν.Δε χρειάζεται να γίνουν μαρέγκα.Προσθέτω την καρύδα τη βανίλια και την άχνη και ζυμώνω σε μπαλάκια.Άν χρειαστεί προσθέτω λίγη καρύδα ακόμη.Βγαίνουν περίπου 16-18 μπαλάκια ανάλογα τι μέγεθος θα τα πλάσω.
Σε στρογγυλό τσέρκι 26-28 εκ. στρώνω λαδόκολα και τοποθετώ τα μπαλάκια καρύδας κυκλικά.
-Σε άλλο μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για το κέικ ρίχνοντας τελευταίο το βραστό νερό και αδειάζω το μίγμα μέσα στη φόρμα με τα μπαλάκια καρύδας.
Ψήνω στους 180 περιπου 40-45 λεπτά περίπου το τσεκάρω με μαχαίρι.
Όταν κρυώσει το αλείφω με το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο λιώνω όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Γίνεται με οποιοδήποτε σοκολατένιο κέικ και τα μπαλάκια καρύδας έχουν επίσης διαφορετικά υλικά από συνταγή σε συνταγή.
Δείτε και το video που εμπνεύστηκα τη συνταγή