Αφράτο κέικ σοκολάτας με επικάλυψη από λευκή και γάλακτος κουβερτούρα και φουντούκια καβουρδισμένα. Εύκολη συνταγή για κέικ με διπλή σοκολάτα, ιδανικό για τον απογευματινό καφέ ή για ένα γλυκό κολατσιό για όλη την οικογένεια! Πραγματικά γίνεται εντυπωσιακό!
- βουτυρο 250γρ
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- αυγα 6
- γάλα 1 ποτηρι
- κακαο 4 κουταλιές σουπας
- καφές 1 κουταλιά σουπας (νεςκαφε)
- βανίλια 2
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500γρμ
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- κουβερτουρα 1 άσπρη 200γρ
- ηλιέλαιο 1 κ.σ (στην κουβερτουρα)
- φουντουκι καβουρδισμένα για την διακόσμηση
- κουβερτουρα 1 γάλακτος
- ηλιέλαιο 1 κ.σ (στην κουβερτουρα)
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα το κακάο τον καφέ τις βανιλιες και στο τέλος το γάλα με το αλεύρι συγχρόνως! Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45- 60 λεπτά ! Αφήνουμε να κρυώσει λιώνετε τις σοκολάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και διακοσμούμε πρώτα με την κουβέρτουρα γάλακτος αφήνουμε να παγώσει και μετά με την άσπρη σοκολάτα!και τέλος τα φουντούκια
Καλή Επιτυχία 🌺🌺
Συνταγή και φωτογραφία από Γεωργία Χατζημανώλη!!