Υλικά:
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1/2 κούπα αλέυρι
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου.και το αλευρι Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή