Η γνωστή συνταγή με το ζαχαρούχο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με δικές μου αλλαγές…
Για το κέικ:
400 γρ. Φαρίνα
100 γρ. Κακάο
400 γρ. Ζάχαρη
650 ml γάλα φρέσκο
250 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτή, αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ… Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα…
Για το γλάσο σιροπιάσματος:
2 κουτιά ζαχαρούχο
250 κουβερτούρα γάλακτος
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και Ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
Για την σαντιγί:
2 φακ. Garni
500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας… Την βάζουμε στο ψυγείο…
Μόλις γίνει το κεικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο λάσο που γείναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία