Close

Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκο με πτι μπερ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σοκολατένιο Μπισκοτογλυκο με πτι μπερ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

1 πακέτο πτι μπερ (225 γρ.)
1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα
4 αυγά
250 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού
άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια.

Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ταψάκι επενδεδυμένο με μεμβράνη. Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα.

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Tip
Η τούρτα αυτή είναι μικρή. Αν θέλουμε να την βάλουμε σε μεγαλύτερο τσέρκι, διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε αναλόγως τη δόση.


https://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-aleimma-pralinas/sokolatina-me-pralina/

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια