Απολαυστικό παγωτό με γκανάζ σοκολάτας για να δροσιζόμαστε τα καλοκαιρινά απογεύματα εμείς και οι φίλοι μας.
- φυτική σαντιγί 2 (την πράσινη)
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί (400 γρ.)
- γάλα εβαπορέ 200 γρ.
- βανίλια 2
Υλικά
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 50 γρ.
Για την γεύση σοκολάτα
- κρεμα γαλακτος 200 γρ. Ζεστή
- κουβερτουρα 200 γρ. κομματάκια
- μελι 1 κουτ.γλ.
Για την γκανάζ σοκολάτας
Τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα ένα παγωτό το θέλουμε. Κι επειδή ένα απλό παγωτό δεν μας καλύπτει θέλουμε σίγουρα μία απολαυστική τούρτα παγωτό για να μας χορτάσει. Αν όχι όλη την οικογένεια, τουλάχιστον εμάς. Γιατί το οικογενειακό παγωτό είναι μύθος.
Σήμερα θα φτιάξουμε ενα σοκολατένιο παγωτό με γκανάζ σοκολάτας έτσι ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα. Το γλάσο σοκολάτας που θα καλύψουμε το παγωτό, θα απογειώσει την γεύση και θα το κάνει σκέτη σοκόλαση. Αξίζει να το δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το παγωτό βανίλια και σοκολάτα
Στο μίξερ χτυπάμε στην αρχή τις δύο κρέμες σαντιγί για 2-3 λεπτά και μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και το γάλα εβαπορέ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά ακόμη. Χωρίζουμε το παγωτό σε δύο μπολ
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό merenda με μόνο 3 υλικά!
Στο δεύτερο μπολ προσθέτουμε το κακάο και την κουβερτούρα την οποία την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύουμε κι έτσι έχουμε και το παγωτό σοκολάτας. Σε ένα τσέρκι ή σε ένα αποσπώμενο ταψί βάζουμε την μισή σαντιγί βανίλιας και την μισή σαντιγί σοκολάτας.
Εκτέλεση για το γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μέλι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει στην κατάψυξη και μόλις παγώσει το περιχύνουμε με την γκανάζ. Βάζουμε και πάλι το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
Tips για το σοκολατένιο παγωτό με γκανάζ σοκολάτας
Το στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελενη Σιδηροπουλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr