Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου. Δροσερός σοκολατένιος κορμός, με κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα όρεο και λάδι καρύδας που θα του δώσει μια απίστευτη γεύση. Ένα αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους που θα εντυπωσιάσει εσάς και σίγουρα όσους το δοκιμάσουν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο.
Υλικά συνταγής
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. λάδι καρύδας κρύο (το λάδι καρύδας στο ψυγείο πήζει και γίνεται σαν βούτυρο)
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
40 μπισκότα όρεο
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο μπολ που να χωράει σε μέτρια κατσαρόλα για μπεν μαρί, βάζετε τα κομμάτια κουβερτούρας και το λάδι καρύδας (κρύο ώστε να έχει πήξει). Τοποθετείτε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, φροντίζοντας το κοχλαστό νερό να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε το μείγμα κουβερτούρα-λάδι καρύδας στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε 9 μπισκότα όρεο στη βάση της ώστε να καλύψει όλη τη βάση (βλέπε βίντεο). Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε σοκολατένιο μείγμα ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με άλλες 3 στρώσεις μπισκότων και σοκολατένιου μείγματος. (Στις επόμενες στρώσεις θα στρώσετε από 10 μπισκότα όρεο).
Καλύπτετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το κορμό σας στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει και σφίξει πολύ καλά. (Ιδανικά και για ένα βράδυ).
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο βήμα-βήμα: