Συνταγή για τούρτα σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς με σπιτικό παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 1
- νερό 120 ml
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- σπορέλαιο 60 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 125 γραμμάρια
- κακαο 5 κουταλιές της σούπας
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια ζαχαροπλαστική
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Για τη κρέμα
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 150 γραμμάρια πλήρης
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο
Εύκολη σοκολατίνα της στιγμής
Ο έρ@τας περνάει από το στομάχι. Γι’ αυτό και η Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας την δική της αξεπέραστη, συνταγή για τούρτα σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς. Είναι μία τέλεια ιδέα για γλυκό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με αφράτη κρέμα, υπέροχο παντεσπάνι και δεμένο γλάσο. Δοκιμάστε την!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατίνα καρδιά:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στη σοκολατίνα καρδιά
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, το νερό, το φρέσκο γάλα και το σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί Νο26 που το έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Τούρτα σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη
Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα. Το κόβουμε με προσοχή σε σχήμα καρδιά και το βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το σιρόπι στη σοκολατίνα καρδιά
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αφού βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την κρέμα στη σοκολατίνα καρδιά
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε σφιχτή σαντιγί. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και αφού ζεσταθεί το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα με την κουβερτούρα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει λείο. Αφού γίνει λείο, αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα το ενσωματώνουμε με την σαντιγί, κάνοντας απαλές κινήσεις.
Εκτέλεση για την σοκολατίνα καρδιά
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους. Βάζουμε τον πρώτο πάτο σε μία πιατέλα και σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι. Από πάνω στρώνουμε μία δόση κρέμας σοκολάτα. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και πάλι. Στρώνουμε άλλη μία στρώση κρέμας και κλείνουμε με το τρίτο παντεσπάνι.
Το σιροπιάζουμε και κλείνουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το γλάσο λιώνοντας την κουβερτούρα στη ζεστή κρέμα γάλακτος.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο παγωμένο γλυκό το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου και διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και κερασάκια γλασέ. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr