Με λίγη φαντασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα φαγητά που μας περίσσεψαν, μετατρέποντάς τα σε ένα καινούριο, πεντανόστιμο πιάτο!
Αν σας περίσσεψαν σοκολατένια αυγά, λιώστε τη σοκολάτα
και φτιάξτε μια υπέροχη σοκολατοπιτα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα. Την βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, τ’ αυγά, το αλεύρι και το κακάο.
Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 3’ σε χαμηλή ταχύτητα και 4’ σε δυνατή ταχύτητα.
Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. και προσθετουμε στο μειγμα τους ξηρους καρπους Ψήνουμε στους 180 C για 15’.
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10’. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Όταν βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στη μέση, σχεδόν υγρή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8’ στους 200 C στον αέρα.
ειναι παραλλαγη απο συνταγη της Αργυρως
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη