Συνταγή για Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ. Η σοκολατόπιτα αυτή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη είναι η αγαπημένη μας και δεν έχει αλεύρι. Επίσης δεν χρειάζεται μίξερ.
- αυγα 5 μέτρια
- ζαχαρη 250 γρ
- βουτυρο 150 γρ λιωμένο
- κακαο 50 γρ
- Γάλα φρέσκο 50 γρ
- ινδοκαρυδο 130 γρ
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- μπέικιν πάουντερ 2 κτγ
- βανίλια 2
Υλικά
- βουτυρο Λίγο
- κορν φλαουρ Λίγο
Για τη φόρμα
- κουβερτουρα 100 γρ
- Γάλα φρέσκο 70 γρ καυτό
Για το γλάσο
- τρούφα σοκολάτας Κατά βούληση λευκή
Για το στόλισμα
Οι σοκολατόπιτες είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σήμερα θα δοκιμάσουμε μία σοκολατόπιτα σκέτη σοκόλαση. Γι’ αυτήν την σοκολατόπιτα δεν θα χρειαστούμε ούτε αλεύρι ούτε μίξερ. Έτσι με λιγότερα σκεύη για πλύσιμο και χωρίς αλεύρι θα απολαύσουμε μία συγκλονιστική και γρήγορη σοκολατόπιτα.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης είναι ένας απίστευτος μάγειρας γι’ αυτό και τον εμπιστευτήκαμε για ακόμη μία φορά. Δεν πέσαμε έξω αφού αυτή η σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ είναι σίγουρα από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει. Δοκιμάστε την κι εσείς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ:
INGREDIENTS
5 medium eggs
250 g sugar
150 g melted butter
50 g cocoa powder
50 g milk
130 g coconut
Zest from 1 orange
2 tsp baking powder
2 vanilla
——————————————
Butter + Cornstarch
——————————————
100 g dark chocolate
70 g hot milk
—————————————–
white chocolate sprinkles
—————————————
Pan 24 cm
ZUTATEN
5 mittelgroße Eier
250 g Zucker
150 g geschmolzene Butter
50 g Kakaopulver
50 g Milch
130 g Kokos
Zest von 1 Orange
2 TL Backpulver
2 Vanille
——————————————
Butter + Maisstärke
——————————————
100 g dunkle Schokolade
70 g heiße Milch
——————————————
weiße Schokostreusel
——————————————
Pfanne 24 cm
Φόρμα 24 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το κακάο , το γάλα , τις βανιλίνες ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι , το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα με ζαχαρούχο γάλα
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα.
Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη αφράτη και πεντανόστιμη για κάθε περίσταση!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο με όλα τα μυστικά για την Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και μίξερ:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr