Συνταγή για νωπή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας χωρίς αυγά και χωρίς σιρόπι. Συνοδεύστε την με παγωτό καϊμάκι. Η πιο εύκολη σοκολατόπιτα από τη φίλη μας Δέσποινα Μπο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- ηλιέλαιο 1 1/2 κούπα
- κακαο 1 1/2 κούπα
- σοδα 1 κουταλάκι μαγειρική (κοφτό)
- βανίλια 2
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- Κουβερτούρα γάλακτος 2
- γάλα εβαπορέ 1-2 σφηνάκια περίπου
- μερεντα 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο
Σοκολατόπιτα με σιρόπι μερέντα
Η σοκολατόπιτα είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα γλυκά, ειδικά αν αγαπάτε τη σοκολάτα. Σήμερα σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα χωρίς σιρόπι και αυγά. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη αλλά εμείς θα σας λέγαμε να την γαρνίρετε με παγωτό καϊμάκι ή γεύση της αρεσκείας σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα χωρίς σιρόπι και χωρίς αυγά:
σήμερα φίλοι μου…. 😍 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΩΠΉ – ΖΟΥΜΕΡΗ,
ΧΩΡΙΣ σιρόπι, για όσους δεν το θέλουν και ΧΩΡΊΣ ΑΒΓΑ επίσης!!!
Εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα χωρίς σιρόπι και χωρίς αυγά
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε κοσκινισμένο το κακάο, κοσκινισμένες τις βανίλιες και κοσκινισμένη τη μαγειρική σόδα.
Βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα επίσης και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ή με λαδόκολλα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165-170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Το γλυκό της εβδομάδας: Σοκολατόπιτα με σιρόπι
Έπειτα σε αρκετά σιγανή φωτιά λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το γάλα εβαπορέ μέχρι να αρχίσει να λιώσει η κουβερτούρα και έπειτα συνεχίζουμε να προσθέτουμε γάλα εβαπορέ, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ρευστό τόσο ώστε να στέκεται πάνω στη σοκολατόπιτα γλάσο.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη μερέντα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα μας. Μόλις απορροφηθεί καλά το γλάσο από τη σοκολατόπιτα σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για τη σοκολατόπιτα χωρίς σιρόπι και χωρίς αυγά
Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μπέικιν πάουντερ μπορούμε να βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα της σοκολατόπιτα και σχεδόν ένα σακουλάκι κακάο άγλυκο και βάζουμε μια δυο κουταλιές αλεύρι παραπάνω αν δεν μας φτάνει το κακάο. Η μερέντα είναι προαιρετική. Αντί για κουβερτούρα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε και κλασική κουβερτούρα. Το κοσκίνισμα είναι προαιρετικό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια