Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι. Μία πιο υγιεινή πρόταση για σοκολατόπιτα που γευστικά δεν έχει καμία διαφορετική με την κλασική. Μια συνταγή για διαβητικούς αλλά και για αυτους που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.
- νερό 800 γραμμάρια
- στέβια 180 γραμμάρια κρυσταλλική
- γάλα σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας 0%
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας 1%
- αλεύρι αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- αυγα 4
- στέβια 80 γραμμάρια κρυσταλλική
- ηλιέλαιο 150 γραμμάρια
- αλεύρι αμυγδάλου 250 γραμμάρια
- κακαο 60 γραμμάρια 1%
- γάλα σε σκόνη 30 γραμμάρια 0%
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
Για το Κέικ
- γάλα σε σκόνη 50 γραμμάρια 0%
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια με στέβια
- κορν φλαουρ 15 γραμμάρια
Για τη Σάλτσα Σοκολάτας
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα με πηχτό γλάσο
Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν την σοκολατόπιτα. Όμως είναι ένα γλυκό μέσα στην ζάχαρη οπότε την αποφεύγουμε. Σήμερα όμως θα απολαύσουμε μία ζουμερή και σοκολασμένη σοκολατόπιτα χωρίς ίχνος ζάχαρης και αλεύρι αλλά με στέβια. Καμία διαφορά στην γεύση με την κλασική.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι:
Εκτέλεση για το σιρόπι στη σοκολατόπιτα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε βραστό νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη, το κακάο και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού το σιρόπι. Προσθέτουμε την κρυσταλλική στέβια και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για το κέικ στην σοκολατόπιτα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την κρυσταλλική στέβια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το γάλα σε σκόνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την μαγειρική σόδα και προσθέτουμε το μείγμα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά. Στην συνέχεια κάνουμε τρύπες στο κέικ και βάζουμε κουτάλα κουτάλα το σιρόπι στο κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει με το σιρόπι και στην συνέχεια ξανά χύνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα Ferrero Rocher
Προσθέτουμε στο σιρόπι την κουβερτούρα, το γάλα σε σκόνη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς. Αφήνουμε να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει σε κρέμα. Περιχύνουμε με την κρέμα την σοκολατόπιτα.
Tips για την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι
Το αλεύρι αμυγδάλου στο σιρόπι είναι προαιρετικό.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια