Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη. Μία σοκολατόπιτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, και χωρίς λάδι για μικρούς και μεγάλους.
- Γιαούρτι στραγγιστό 360 γραμμάρια αγελαδινό
- Γάλα φρέσκο 160 γραμμάρια
- κακαο 90 γραμμάρια
- στέβια 90 γραμμάρια
- αυγα 2 μεσαία
- βρωμη 120 γραμμάρια αλεσμένη
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 50 γραμμάρια
Για το γλάσο
Αν θέλετε να ξεκινήσετε διατροφή αλλά σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα γλυκά τότε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε άλλο. Διότι σήμερα θα απολαύσουμε μία πεντανόστιμη και ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη χωρίς αλεύρι και χωρίς λάδι.
Γι’ αυτήν την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη αντί για αλεύρι θα χρειαστούμε αλεσμένη βρώμη και αντί για ζάχαρη θα βάλουμε στέβια. Είναι μία πεντανόστιμη σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα παχυντικά γλυκά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη :
Αυτή η συνταγή για κέικ δεν έχει ούτε ζάχαρη, ούτε αλεύρι, ούτε λάδι! Δεν χρειάζεται μίξερ και είναι πεντανόστιμο!
Μέθοδος Εκτέλεσης για την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα. Κοσκινίζουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τη στέβια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα σαν πάστα ταψιού
Κοσκινίζουμε το αλεύρι βρώμης και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 30×25 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 165 για περίπου 25′-30′.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε το γλάσο.
Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Tips για την σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αντί για αλεσμένη βρώμη μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα αλεύρι βρώμης. Αντί για στέβια μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη καρύδας
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια