Συνταγή για σοκολατόπιτα για του Αγίου Δημητρίου. Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας πλησιάζει και για το γιορτινό σας τραπέζι ή για το κέρασμα στους αγαπημένους σας ανθρώπους αυτή η αφράτη, φουσκωτή και ζουμερή σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας είναι ότι πρέπει.
- ζαχαρη 11/2 κούπες του νες
- αυγα 3
- ηλιέλαιο 3/4 κούπα του νες
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κούπες του νες
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 1 1/2 κούπες του νες
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
Για το κέικ
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 125 ml
- βιτάμ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για την γκανάζ σοκολάτας
Στην Θεσσαλονίκη η γιορτή του Αγίου Δημητρίου είναι αργία. Ακόμη και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα όμως, επειδή η συγκεκριμένη γιορτή είναι από τις μεγαλύτερες και οι Δημητρήδες αλλά και οι Δήμητρες είναι πολλοί και πολλές, επικρατεί ένα γιορτινό κλίμα.
Δείτε ακόμα Το γλυκό της εβδομάδας: Σοκολατόπιτα με σιρόπι
Για το γιορτινό τραπέζι, το κέρασμα ή ακόμη και το δώρο στο σπίτι ενός φίλου, για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου αυτή η ζουμερή, σπιτική σοκολασμένη σοκολατόπιτα με λαχταριστή γκανάζ σοκολάτας είναι ότι πρέπει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα:
Εκτέλεση για το σιρόπι στη σοκολατόπιτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στο τέλος προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το κακάο.
Εκτέλεση για το κέικ στη σοκολατόπιτα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, το φρέσκο γάλα και το κακάο.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα με πηχτό γλάσο
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί του φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα την σιροπιάζουμε σταδιακά και βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το ζεστό κέικ.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και λιώνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη στο ζεστό γάλα. Αφού ομογενοποιηθεί το γλάσο, προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε. Στρώνουμε την γκανάζ πάνω από την σοκολατόπιτα και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.
Tips για την σοκολατόπιτα
Στο σιρόπι μπορούμε να βάλουμε και λίγο μέλι.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας αναστ γεω
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια