Σοκολατόπιτα με γλάσο λευκής κουβερτούρας που θα σας ξετρελάνει !Σο-κόλαση!??
Υλικα
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμ. βούτυρο
350 γραμμ. ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200 ml νερό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
250 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Δειτε ακομα Το απολυτο καλοκαιρινό γλυκο: Κορμός σοκολάτας
Για το γλάσο:
250 γραμμ. Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Το τρικάκι τούτης της σοκολατόπιτας είναι το σιρόπι που θα την μουσκέψει όσο πρέπει, πριν την καλύψει το γλάσο, και θα της δώσει ζουμερή, κολλώδη υφή (μένει το ίδιο γευστική ως και για δύο ημέρες).
Ξεκίνησα λοιπόν από αυτό:
Σε μικρή κατσαρόλα άδειασα νερό (500 ml), ζάχαρη (200 γραμμ.), κακάο (75 γραμμ.) και περίμενα μέχρι την πρώτη βράση.
Ανακάτεψα καλά, περίμενα για 2-3 λεπτά, απέσυρα από τη φωτιά και άφησα το καστανό σιρόπι κατά μέρος.
Ζέστανα τον φούρνο στους 180 βαθμούς – έφτασε η ώρα της ζύμης: σε ένα μεγάλο, άνετο μπολ χτύπησα στο μεγάλο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, αφού το δεύτερο μαλάκωσε αρκετά εκτός ψυγείου (το ίδιο θα έκανα και με μικρότερο μίξερ χειρός).
Μόλις ενώθηκαν και αφράτεψαν, πρόσθεσα ένα προς ένα τα αυγά.
Σειρά πήρε το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι, επίσης σταδιακά, και τέλος το νερό και το κονιάκ.
Το ανακάτεμα συνεχίστηκε ώσπου τα υλικά να ενωθούν καλά – όποτε χρειάστηκε βοήθησα με μια σπάτουλα σπρώχνοντας ό,τι κόλλαγε στα πλάγια προς το κέντρο.
Βουτύρωσα ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ μεσαίου μεγέθους, άδειασα εκεί το μείγμα και το έψησα στην ίδια θερμοκρασία (180°C) για 35 λεπτά.
Έλεγξα δυο φορές με το μαχαίρι βυθίζοντάς το στο κέικ: την πρώτη βγήκε λερωμένο από τη μισοψημένη ζύμη οπότε συνέχισα το ψήσιμο.
Τη δεύτερη, στα 35 λεπτά, βγήκε καθαρό, οπότε έσβησα τον φούρνο.
Ξεφούρνισμα και αναμονή στον πάγκο μέχρι να κρυώσει κάπως.
Στο μεταξύ ετοίμασα το γλάσο.
Σε μεσαία κατσαρόλα ζέστανα την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες, τράβηξα το σκεύος από τη φωτιά και έριξα εκεί την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.
Απαλό ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και φτάσαμε στο τέλος.
Χάραξα το κέικ σε κομμάτια , έριξα το σιρόπι και περίμενα να το απορροφήσει.
Αναμονή για 5 λεπτά και άδειασα ζεστό ακόμα το γλάσο πάνω από τα κομμάτια απλώνοντάς το με σπάτουλα μαλακά, για να πάει παντού.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Μαρία Δεμερτζή ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Δειτε ακομα Κέικ βουτηγμένο σε σοκολάτα και καρύδα !!!
Δείτε εδώ όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ