Εύκολη ζουμερή αφράτη Σοκολατόπιτα !!!! Σκέτη κόλαση αυτο το γλυκό!!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2 φλυτζ.
- ζαχαρη 1 φλυτζ.
- κακαο 1/2 φλυτζ.
- σπορέλαιο 1 φλυτζ.
- νερό 1 φλυτζ.
- βανίλια 2
- αυγα 2
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα 1
- κακαο 3 κ. σ.
- βουτυρο 50 γραμ.
Για το γλάσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
χτυπάω τ αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνω το σπορέλαιο, το νερό.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο, ρίχνω τις βανίλιες και χτυπώ.
Βουτυρώνω τη φόρμα κ μετά ρίχνω λίγο κακάο.
Ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 αντιστάσεις για κάνα 25λεπτο. ( Είναι υγρή σε 25 λεπτά – ανάλογα το φούρνο)
Αφού είναι έτοιμη την αφήνω να κρυώσει λίγο και στο διάστημα αυτό ετοιμάζω το γλάσο.
Βάζω σ ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και στο τέλος ρίχνω το βούτυρο.
Αφού το γλυκό είναι χλιαρό, το κόβω κ ρίχνω το ζεστό γλάσο.
Τέλος πασπαλίζω με τρούφα.
(Ζαχαρούχο,δεν είχα,έβαλα μισό εβαπορέ, λίγο νεράκι όσο ένα φλυτζανάκι του καφέ, τρεις κουτ.σ.κακάο,μια γεμάτη κουτ.σ. κορν φλάουερ,τα ανακάτεψα όλα πολύ καλά
και άναψα το μάτι,ανακατεύοντας σχεδόν συνέχεια.
Μόλις έβρασε έριξα λίγο βούτυρο,όχι μαργαρίνη,ψιλοκρυώσε και το άπλωσα επάνω.
Ήταν παχύρρευστο.)
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Maria Antonakou – Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024