Συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα – τιραμισού από τους Foodaholics στο πυρέξ. Συνδυάστε τα δύο αγαπημένα γλυκά και ετοιμάστε ένα αφράτο γλυκό ψυγείου με σίγουρη επιτυχία για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για τις υπογλυκαιμίες της οικογένειας που θα γίνει ανάρπαστο.
- ζαχαρη 600 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- καφές 3-4 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος
- νερό 800 ml
- κονιάκ 50 ml
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 6
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- σπορέλαιο 100 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 200 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1
- βανίλια 2 κάψουλες
- αλατι 1 πρέζα
Για την βάση της σοκολατόπιτας
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- μασκαρπονε 250 γραμμάρια
Για την κρέμα τιραμισού
- κακαο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αυτή η συνταγή μας ξετρέλανε αφού συνδυάζει δύο αγαπημένα γλυκά σε ένα. Μιλάμε γι’ αυτήν την αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα – τιραμισού με κρέμα από μασκαρπόνε και κακάο. Είναι μία πανδαισία γεύσεων, που διατηρούν την τέλεια ισορροπία και αν το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα – τιραμισού στο πυρέξ:
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα – τιραμισού στο πυρέξ
Βάζουμε την ζάχαρη, το κακάο, τον καφέ και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ενσωματώνουμε το κονιάκ και την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε να μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Βάζουμε το σπορέλαιο και δουλεύουμε το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και λίγο αλάτι. Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένα με κακάο ταψί 34 × 26 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου. Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 4 ώρες.
Σοκολατόπιτα χωρίς σιρόπι και χωρίς αυγά
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από γλυκό και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με κακάο πριν σερβίρουμε. Έτοιμο!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια