Σολωμός με μέλι και μπαλσάμικο για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας. Φάτε χωρίς ενοχές αφού ο σολωμός είναι ένα ψάρι που το συστήνουν οι διατροφολόγοι.
- σκορδο 2 σκελίδες
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- μπαλσάμικο 3 κουταλιές της σούπας
- άνηθος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα
Ο σολωμός είναι ένα ψάρι άπαχο με μοναδική και ιδιαίτερη γεύση. Αν έχετε κάνει ποτέ διατροφή με διατροφολόγο θα ξέρετε ότι ο σολωμός και η τσιπούρα στον φούρνο είναι από τις πιο συχνές επιλογές ψαριών που σας δίνει κάποιος ειδικός.
Δείτε ακόμα Σολωμός με φέτα πλακί στο φούρνο σκέτη νοστιμιά!
Σήμερα είπαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα σας παρουσιάσουμε έναν μοναδικό τρόπο να αναδείξετε αυτό το πεντανόστιμο και θρεπτικό ψάρι. Θα μαγειρέψουμε σολωμό με μέλι και μπαλσάμικο και θα γλείψουμε και το πιάτο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σολωμό με μέλι και μπαλσάμικο:
Εκτέλεση για τον σολωμό με μέλι και μπαλσάμικο
Αρχικά φιλετάρουμε τον σολωμό αν δεν τον έχουμε πάρει ήδη έτοιμο φιλεταρισμένο. Αφαιρούμε την πέτσα και τον αλατίζουμε αλλά και τον πιπερώνουμε από όλες τις πλευρές. Τότε τον βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ψιλοκομμένες τις σκελίδες σκόρδου στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την μουστάρδα, το μπαλσάμικο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Δείτε ακόμα Σολωμός με μουστάρδα και λαχανικά
Ανακατεύουμε και βάζουμε το τηγάνι και πάλι στην φωτά μέχρι να ζεσταθεί και πάλι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε στο τηγάνι τον σολωμό και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα με το ψάρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr