Close

Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια

Σολομός_ με σάλτσα_ μουστάρδας_ και μανιτάρια _

Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια ! Σολομός σε φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια  που συνοδεύεται από ρύζι μπασμάτι. Τα ψάρια είναι πολύ υγιεινά και ο σολομός σίγουρα είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια.

    Για το συνοδευτικό

  • ρυζι 250 γρ. μπασμάτι
  • αλατι Κατά βούληση

Αυτή η γκουρμέ συνταγή είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη. Ο σολομός απογειώνεται με τα μανιτάρια και την σάλτσα μουστάρδας και πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σολομό,πιπεριές και ρόκα

Στο τέλος της αναλυτικής συνταγής υπάρχει βίντεο για ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για σολομό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας:

Εκτέλεση για σολομό με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια

Για αρχή θα πρέπει να αγοράσουμε φιλέτα σολομού. Αφού τα προμηθευτούμε τα ακουμπάμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας και τους βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού βάλουμε αλάτι και πιπέρι στον σολομό μας, ξεκινάμε την ετοιμασία της σάλτσας μουστάρδας.

Παίρνουμε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και βάζουμε μέσα το μέλι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Κλείνουμε το καπάκι και το ανακινούμε πολύ καλά. Βάζουμε στην άκρη το βάζο και παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το ζεσταίνουμε καλά και τοποθετούμε στο αντικολλητικό τηγάνι τον σολομό μας.

Τον σολομό τον τοποθετούμε στο αντικολλητικό τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε τα φιλέτα σολομού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και στην συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Σολομός με σάλτσα μουστάρδας και μανιτάρια

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει στην μέση. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.

Έπειτα ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα του σολομού και προσθέτουμε την σάλτσα μουστάρδας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 2 λεπτά.

Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και στην συνέχεια το στραγγίζουμε. Συνοδεύουμε τα φιλέτα σολομού με το ρύζι μπασμάτι και απολαμβάνουμε.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Συνταγη_ για Σολομό _με σάλτσα_ μουστάρδας_ και μανιτάρια_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anita Robijn

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr