Συνταγή για απαλή σώς με λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος για τις μπριζόλες Για ψητά κρέατα στα κάρβουνα, σπιτικά πιτόγυρα αλλά και για κρέας ψημένο στο φούρνο.
από τη φίλη μας Andri Demetriou.
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- κρασι 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό
- λεμονι Χυμός από 1
- ζωμό 1/2 φλιτζάνι κότας
- κρεμα γαλακτος 1/2 φλιτζάνι
- θυμάρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Μπριζόλες με σώς μπάρμπεκιου
Θέλετε να συνοδεύσετε τις μπριζόλες και γενικά τα κρεατικά σας την Τσικνοπέμπτη ή στα Κυριακάτικα τραπέζια; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την απαλή και πεντανόστιμη σώς με λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος που σίγουρα θα απογειώσει τη γεύση των κρεατικών σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη σώς για μπριζόλες με λευκό κρασί:
Εκτέλεση για τη σώς για μπριζόλες με λευκό κρασί
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε το λευκό κρασί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
Τσικνοπέμπτη: Χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο
Έπειτα βάζουμε τον ζωμό κότας, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Βράζουμε μέχρι να δέσει για 2-3 λεπτά.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr