Οικογενειακό Σου ταψιού με αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μέγεθος τούρτας. Επειδή ένα σουδάκι δεν είναι ποτέ αρκετό, το φτιάχνουμε σε οικογενειακή εκδοσή. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό Σου με τραγανή βουτυρένια ζύμη και ανάλαφρη βελούδινη κρεμά ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλιας.
- νερό 2 ποτήρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλευρι 150 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- αυγα 4
Υλικά
- γάλα 1 λίτρο φρέσκο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλευρι 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για την κρέμα
Αν όμως προτιμάτε τα κλασικά ατομικά σουδάκια δείτε την καταπληκτική συνταγή μας εδώ.
Μια τελεία ιδέα για επιδόρπιο στο επίσημο ή Κυριακάτικο τραπέζι σας, που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση του και την extra large μορφή του. Η διαδικασία ίσως σας φανεί λίγο χρονοβόρα όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Την ζύμη στη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε εκλέρ βγαίνει τέλεια. Επίσης με την ίδια ζύμη μπορείτε να κάνετε σουδάκια για την Τούρτα προφιτερόλ και να κλέψετε τις εντυπώσεις.
Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό με Γαλλική καταγωγή και να είστε σίγουρες ότι κάνεις δεν θα μπορέσει να αντισταθεί, ούτε στην εικόνα άλλα ούτε και στην γεύση του.
Εκτέλεση για Οικογενειακό Σου ταψιού με αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μέγεθος τούρτας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό,το αλάτι,την ζάχαρη και το βούτυρο να βράσουν για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με κουτάλα ξύλινη. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε τσέρκι 28 νούμερο και βάζουμε μέσα το μισό μείγμα και το ισιώνουμε. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και 20 λεπτά σβησμένο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο μισό μείγμα. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το κορν φλαουρ και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει και την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει. Οπότε τοποθετούμε το πρώτο ΣΟΥ στην πιατέλα βάζουμε την κρεμά, απάνω στην κρεμά το άλλο ΣΟΥ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, ή σοκολάτα, ή καραμέλα και έτοιμο!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou