Συνταγή για σουφλέ με φιογκάκια και διάφορα τυριά. Σουφλέ ζυμαρικών για το Κυριακάτικο τραπέζι με μπεσαμέλ, γραβιέρα και κεφαλοτύρι. Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
- πιπεριά 1/2 πράσινη
- πιπέρι 1-2 πρέζες
- γραβιέρα 100 γραμμάρια
- κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια
- τυρί 1 χούφτα ημίσκληρο κίτρινο
- μπεικον 5 φέτες
- παριζα 5 φέτες
- κρεμα γαλακτος 200 ml
Για το σουφλέ
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Για την μπεσαμέλ
Η καλύτερη συνταγή για σουφλέ για το 2024
Αφράτο και λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με φιογκάκια, μπεσαμέλ, αλλαντικά και τυριά. Μπορούμε να το φτιάξουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για όποτε θέλουμε ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας. Μπορείτε να προσθέσετε και φιλέτο κοτόπουλου ή ακόμη και μανιτάρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με φιογκάκια και διάφορα τυριά:
Εκτέλεση για το σουφλέ με φιογκάκια και διάφορα τυριά
Αρχικά βάζουμε τα φιογκάκια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ. Προσθέτουμε στον πάτο του πυρέξ ελαιόλαδο και μεταφέρουμε στο πυρέξ τα ζυμαρικά.
Πάνω από τα φιογκάκια τρίβουμε την πράσινη πιπεριά και προσθέτουμε το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το τριμμένο ημίσκληρο τυρί, το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, την πάριζα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το πυρέξ στην άκρη.
Φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ βάζοντας το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ξεχωρίζουμε 1/2 κούπα περίπου από το γάλα της κατσαρόλας και διαλύουμε στο γάλα της κούπας το κορν φλάουρ.
Σουφλέ με ψωμί του τοστ τυρί και ζαμπόν
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά, το μείγμα της κούπας, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με γρήγορες κινήσεις, με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και στρώνουμε την μπεσαμέλ στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr