Συνταγή για σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ. Χωρίς κρέμα γάλακτος, με κεφαλοτύρι, πιπεριές, φέτα, αλλαντικά και μπεσαμέλ. Μπορείτε να βάλετε σπιτικό ζαμπόν για πιο υγιεινό ενώ εξαιτίας της μπεσαμέλ είναι το πιο αφράτο σουφλέ που έχουμε δοκιμάσει. Η κρέμα γάλακτος δε θα σας λείψει καθόλου στη γεύση και στην υφή!
- φιογκακια 1 συσκευασία περίπου
- πιπεριά 1 κόκκινη
- ζαμπόν 6-7 φέτες
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια που λιώνουν
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- φέτα 1-2 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες
- αυγα 1
- μοσχοκάρυδο Λίγο
Για την μπεσαμέλ
Μπορεί να μην το περιμένατε όμως μπορείτε να φτιάξετε το πιο τέλειο σουφλέ ζυμαρικών χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά μπεσαμέλ, κεφαλοτύρι, πιπεριές, ζαμπόν και ζυμαρικά της επιλογής σας.
Δείτε ακόμα Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και αλλαντικά
Εμείς χρησιμοποιήσαμε φιογκάκια γιατί μας αρέσουν πολύ σε εμφάνιση! Είναι ένα αφράτο σουφλέ, πεντανόστιμο και η τέλεια επιλογή αν δεν σας αρέσει η κρέμα γάλακτος ή έχετε ξεμείνει από κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στο σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το αυγό. Στο τέλος βάζουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Εκτέλεση για το σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Αρχικά βάζουμε τα φιογκάκια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε φέτες χωρίς τους σπόρους τους και βάζουμε και την πιπεριά στο πυρέξ.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και αλλαντικά
Επίσης προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια, το μιξ τυριών που λιώνουν, το τριμμένο κεφαλοτύρι, την θρυμματισμένη φέτα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και από πάνω απλώνουμε την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το σουφλέ.
Tips για το σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Μπορείτε αντί για ζαμπόν να βάλετε σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr