Συνταγή για σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ για το Κυριακάτικο τραπέζι. Τί καλύτερο από ένα αφράτο σουφλέ με πένες, αλλαντικά και μπεσαμέλ για την Κυριακή μας; Βάζουμε μπεσαμέλ για να είναι το ίδιο αφράτο και αφού παγώσει οπότε τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και την επόμενη μέρα!
- πενες 1 συσκευασία
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- μπεικον 7 φέτες
- τυρί 200 γραμμάρια ημίσκληρο
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- πιπέρι 1 πρέζα
- φέτα 100 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 1
- κύβος κότας 1
- πιπέρι 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα τριμμένο
- βουτυρο 1 κύβος
- γκούντα 1 χούφτα τριμμένη
Για την μπεσαμέλ
- τυρί 1-2 χούφτες ημίσκληρο
Για το πασπάλισμα
Όταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε σουφλέ βάζαμε απλά κίτρινα τυριά και κρέμα γάλακτος. Πεντανόστιμα όσο ήταν ζεστά αλλά την επόμενη μέρα…πέτρα! Μέχρι που ανακαλύψαμε την θαυματουργή μπεσαμέλ και σωθήκαμε.
Δείτε ακόμα Σουφλέ λαχανικών για κολατσιό στο σχολείο
Γι’ αυτό και αυτή η συνταγή για σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ δεν είναι κατάλληλο μόνο για το Κυριακάτικο τραπέζι ή και για οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Είναι ότι πρέπει για όταν είμαστε μόνο ένα άτομο και θέλουμε να απολαύσουμε ένα σουφλέ ή η οικογένειά μας θέλει άλλο…μεσημεριανό και άλλο βραδινό. Δε θα πάει χαμένο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για το σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ
Αρχικά βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε φέτες μπέικον και το τριμμένο ημίσκληρο τυρί.
Επίσης κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια και απλώνουμε και τις πιπεριές χωρίς τα σπόρια τους πάνω από το τριμμένο τυρί. Πασπαλίζουμε με πιπέρια και θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας. Απλώνουμε και την φέτα από πάνω. Ανακατεύουμε λίγο και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Δείτε ακόμα Σουφλέ με αραβικές πίτες του Άκη
Πιο συγκεκριμένα βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα, μαζί με το αυγό, τον κύβο κότας και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σε μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Τότε βάζουμε την τριμμένη γκούντα, ανακατεύουμε και στρώνουμε την μπεσαμέλ στο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον ημίσκληρο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το σουφλέ και σερβίρουμε.
Tips για το σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ
Αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν ή σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας για να είναι πιο καλό για τα παιδιά. Αντί για κόκκινη πιπεριά μπορούμε να βάλουμε πράσινη. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με γκούντα ή με ό,τι τυρί μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr